Rudens cūkgaļas sautējums
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur cūkgaļu, Satur gaļu, Cūkgaļa, Pamatēdiens

Rudens cūkgaļas sautējums

4 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 450 g
    cūkgaļas šķiņķa
  • 60 ml
    eļļas
  • 1
    liels sīpols
  • 2
    ķiploka daiviņas
  • 1
    maza kāpostgalviņa ( ~ ½ kg)
  • 3
    lieli burkāni
  • 1 kg
    kartupeļu
  • sāls, malti melnie pipari, lauru lapa
  • buntīte svaigu zaļumu – pētersīļi, dilles
 

Pamācība

1.Gaļu noskalo, nosusina un sagriež apmēram 3 cm lielos gabaliņos.

2. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sagriež. Burkānus un kartupeļus notīra un nomazgā. Burkānus sagriež ripiņās. Kāpostgalviņu sakapā vai sagriež nelielos gabalos.

3. Uzkarsē pannā eļļu un apcep gaļas gabaliņus no visām pusēm viegli brūnus. Pievieno sīpolus, ķiplokus un sagrieztās burkānu ripiņas. Visu cep 5–10 minūtes.

4. Pannas saturu pārliek lielākā katlā un pielej verdošu ūdeni. Ūdenim ir tikai nedaudz jānosedz gaļa. Sutina uz lēnas uguns.

5. Kad gaļa jau 15–20 minūtes ir sautējusies, tai pievieno sagrieztus kāpostus.

4. Kad gaļa jau gandrīz mīksta, tai pievieno nelielos gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sāli, piparus, lauru lapu un sautē, līdz kartupeļi ir mīksti.

5. Pasniedz ar krējumu un / vai sakapātiem svaigiem zaļumiem – dillēm, pētersīļiem.