Rudens dārzeņu ratatuja
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Veģetārie ēdieni, Dārzeņi, Vienkārši, ātri, Pamatēdiens

Rudens dārzeņu ratatuja

4 porcijas
Ātri
Vienkārši

 

Gatavo Mārcis Krūmiņš, “Royal Hotel” pavārs\n\nŠo franču izcelsmes ēdienu var izmantot gan kā piedevu gaļai vai zivij, gan kā garšīgu un sātīgu veģetāro ēdienu.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 3
    kāti seleriju
  • ¼ selerijas saknes
  • 2
    sīpoli
  • 2
    burkāni
  • 2
    paprikas
  • 2
    ķiploka daiviņas
  • 1
    cukīni
  • 2
    ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1
    tējkarote cukura
  • 250 ml
    dārzeņu buljona
  • 1
    zariņš timiāna
  • sāls, pipari
 

Pamācība

Sagriež papriku, cukīni un seleriju kātus mazos kubiņos. Uzkarsē pannu ar eļļu, un visu apcep ~ 5 minūtes. Noliek malā

Sasmalcina sīpolus un ķiploku. Sagriež kubiņos burkānus un selerijas sakni. Uzkarsē pannu ar eļļu, un liek šo visu cepties, līdz sīpoli caurspīdīgi, tad pievieno tomātu pastu un cukuru un apcep to kopā ar dārzeņiem ~ vēl 2 minūtes.

Pievieno buljonu, sāli, piparus un timiāna zariņu, lai viss sautējas, līdz burkāni mīksti, bet vēl nedaudz kraukšķīgi viducī.

Kad buljons izgarojis, pievieno jau sacepto papriku, cukīni un seleriju kātus. Visu pasautē vēl nedaudz, pēc garšas pievienojot sāli un piparus.

Pasniedz nekavējoties.