Rudens dārzeņu salāti ar cidoniju mērci, pasniegti ar valriekstu un garšaugu maizi un pašmāju zaļumu pesto
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Salāti, Piena produkti, Dārzeņi, Augļi, Ogas, Vidējs, Vidēji, Satur pienu, Satur graudaugus, Satur riekstus, Satur citrusaugļus, Satur medu, Uzkodas

Rudens dārzeņu salāti ar cidoniju mērci, pasniegti ar valriekstu un garšaugu maizi un pašmāju zaļumu pesto

6 porcijas
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    sarkanā kāposta
  • 2
    burkāni
  • 1
    selerijas saknes
  • 2
    āboli
  • 1
    riekstu ķirbja
  • 1
    saldais sīpols
  • 3
    ēdamkarotes lobītu saulespuķu sēklu 
  • 1
    sauja dzērveņu
  • 150 g
    kazas siera
  • Salātu mērcei
  • 3
    ēdamkarotes cidoniju sulas
  • 1
    ēdamkarote medus
  • 2
    ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls un malti melnie pipari
  • Maize
  • 1 kg
    kviešu miltu
  • 100 g
    svaiga rauga
  • 0.5 l
    silta piena
  • 150 ml
    olīveļļas
  • sāls un cukurs pēc garšas
  • 150 g
    valriekstu
  • daži timiāna un rozmarīna zariņi,
  • dažas salvijas lapas, sauja
  • bazilika, sauja pētersīļu
  • Zaļumu pesto
  • Nepieciešamās sastāvdaļas:
  • 350 g
    valriekstu
  • 2
    buntes pētersīļu
  • 1
    bunte diļļu
  • 1
    bunte bazilika
  • 100 ml
    olīveļļas vai valriekstu
  • eļļas
  • sāls un balzametiķis pēc garšas
 

Pamācība

1. Visas saknes nomazgā, nomizo un smalki sagriež vienāda izmēra skaidiņās.

2. Saulespuķu sēkliņas uz pannas nedaudz apgrauzdē.

3. Mērcei sakuļ kopā eļļu ar cidoniju sulu un medu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Mērci pievieno salātiem, un visu sacilā kopā.

4. Kazas sieru sagriež šķēlēs.

5. Rotā ar grauzdētajām sēkliņām, dzērveņu ogām un siera šķēlītēm.

Maize

Pagatavošanas gaita:

1. Pusē silta piena daudzuma izšķīdina raugu un ~ 1 ēdamkaroti cukura, atstāj uz 15 minūtēm nedaudz uzrūgt.

2. Garšaugus smalki sakapā, valriekstus sadrupina.

3. Bļodā vai uz galda uzber kaudzītē miltus, pievieno nedaudz sāli. Vidū veido nelielu bedrīti, un tajā ielej izšķīdināto raugu. Lēnām sāk mīcīt mīklu. Pievieno atlikušo silto pienu, eļļu, garšaugus un valriekstus, un turpina mīcīt. Ja mīkla līp pie rokām, pieber vēl nedaudz miltu.

4. Ar mitrām rokām veido apaļu mīklas bumbu, apsmērē to ar eļļu, uzkaisa nedaudz miltu un liek bļodā, to pārsedzot ar tīru dvielīti. Bļodu liek siltumā, līdz mīkla dubultojas.

5. Uzrūgušo mīklu kārtīgi pārmīca un veido sev vēlamas formas kukulīti. Jāatceras, ka cepoties maize uzpūtīsies līdz 2 reizēm lielāka.

6. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai, un liek cepties maizi. Cep, līdz maize ir gatava. Gatavai maizei, padauzot pa tās apakšu, ir dobja skaņa. Cepšanas laiks atkarīgs no plīts, bet aptuveni tas ir 25–30 minūtes.

Zaļumu pesto

Pagatavošanas gaita:

1. Visus zaļumus noskalo, nosusina un smalki sakapā. Liek bļodā.

2. Pievieno eļļu un valriekstus, un ar blenderi sablendē viendabīgā, zaļā masā.

3. Pēc garšas pievieno sāli un nedaudz balzametiķa.