Rupjmaize ar kūpinātu samu un bietēm
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Satur zivis, Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Zivis, Uzkodas

Rupjmaize ar kūpinātu samu un bietēm

20 gabali
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 10
    šķēles rupjmaizes
  • 200 g
    biešu
  • 150 g
    kūpinātas sama astes vai kūpināta zuša
  • 200 g
    krēmsiera
  • 50 g
    mārrutku
  • 1
    ēdamkarote ābolu etiķa
  • maza buntīte svaiga timiāna
  • 1.5
    ēdamkarotes etiķa
  • ½ tējkarotes sāls
  • ¼ tējkarotes melno piparu
  • 3
    ēdamkarotes olīveļļas
 

Pamācība

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Bietes sagriež garenās taisnstūrveida šķēlēs, liek bļodā, apmaisa ar etiķi, sāli, pipariem un olīveļļu. Uz cepamās pannas izveido folijas namiņu, kārto tajā bietes un liek sautēties krāsnī ~ 40 minūtes, līdz tās mīkstas.

Ar cepumo formiņu no rupjmaizes šķēlēm izspiež mazas apaļas maizītes.

Maizītes kārto uz pannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Kad bietes gatavas, no tām palikušo šķidrumu (eļļa + etiķis) lej pāri rupjmaizes aplīšiem un liek tos krāsnī apgrauzdēties 7–10 minūtes.

Ar mikseri saputo krēmsieru un mārrutkus, līdz masa ir viendabīga, iemaisa ābolu etiķi.

Uz rupjmaizes grauzdiņa bagātīgi liek mārrutku krēmu (ērti to darīt ar konditorejas maisiņu), tam pa virsu kārto smalkāk sagrieztas sautētās bietes un kūpinātas zivs gabaliņu. Rotā ar pāris timiāna lapiņām.