Sacivi - vistas gaļa valriekstu mērcē
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Vidējs, Vidēji, Satur pienu, Satur riekstus, Satur mājputnu gaļu, Mājputnu gaļa, Pamatēdiens

Sacivi - vistas gaļa valriekstu mērcē

8 porcijas
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    vesela vista
  • 300 g
    lobītu valriekstu
  • 10
    daiviņas ķiploku
  • svaigi zaļumi: kinza, pētersīļi,
  • pan class="js-add-ingredient-keyword">pan class="js-add-ingredient-keyword">pan class="js-add-ingredient-keyword">dilles, baziliks – pa saujai no katra
  • ½ čili pipara
  • garšvielas: 4 ēdamkarotes hmeli-suneli,
  • 2
    ēdamkarotes paprikas pulvera,
  • 1
    ēdamkarote koriandra,
  • 1
    lauru lapa,
  • 1
    ēdamkarote Āzijas safrāna (pēc izvēles)
  • sāls pēc garšas
  • 2
    sīpoli
  • ½ purava
  • sviests cepšanai (~ 50 g)
 

Pamācība

1. Vistu liek lielā katlā veselu, aplej ar ūdeni un vāra ~ 30 minūtes.

2. Tad vistu izņem no ūdens, liek uz cepešpannas, virsū uzliek pāris piciņu sviesta un cepeškrāsnī apbrūnina līdz gatavībai. Buljonu, kurā vista vārījās, saglabā.

3. Sīpolus rupji sagriež, apcep sviestā un pievieno buljonam.

4. Puravu sagriež un svaigu vai apceptu pievieno buljonam.

5. Vistu nedaudz atdzesē un tad attīra no kauliem. Gaļu liek atpakaļ buljonā, un pavāra vēl 20 minūtes.

6. Ķiploka daiviņas nomizo.

7. Gaļas maļamajā mašīnā samaļ valriekstus, ķiplokus, zaļumus un čili. Pievieno vistai buljonā un pasautē vēl 10 minūtes.

8. Dažās receptēs sacivi iesaka atstāt uz nakti savilkties un pasniegt tikai nākamajā dienā. Var darīt tā, bet mēs ēdām uzreiz, karstu, klāt piekožot lavašu.