Sāļā siera kūka ar zilo sieru un meža sēnītēm
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Olas, Vienkārši, Lēni, Satur pienu, Satur olas, Satur sēnes, Uzkodas

Sāļā siera kūka ar zilo sieru un meža sēnītēm

1 gabali
Lēni
Vienkārši

 

Iedvesmojoties no Annas Pannas, vēlējos pagatavot sāļu siera kūku. Viņa atļāva par pamatu izmantot savu saldo siera kūkas recepti un deva akceptu manai improvizācijai par visiem labi zināmā garduma transformēšanu sāļā formātā. Sanāca lieliski!

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 300 g
    siera krekeru
  • 80 g
    sviesta
  • 500 g
    krēmsiera
  • 140 g
    zilā siera
  • 8 g
    kukurūzas cietes
  • 175 ml
    skābā krējuma
  • 3
    olas
  • svaigi timiāna zariņi
  • 400 g
    dažādu meža sēņu
 

Pamācība

Krekerus salauž un ļoti smalki sadrupina. Visērtāk to izdarīt ar blenderi. Pievieno nelielu sauju ar timiāna lapiņām un samaisa. Otru daļu timiāna lapiņu atstāj sēņu cepšanai.

Sadrupināto krekeru masu samīca ar mīkstu sviestu. Cepamajā formā ieklāj sviestpapīru un liek samīcīto pamatnes masu. Ievieto ledusskapī 30 minūtes atdzesēties.

Tikmēr pagatavo krēma masu. Saputo sieru, līdz tas kļuvis krēmīgs un viendabīgs. Pievieno sadrupinātu zilo sieru un olas.

Siera masai pieliek krējumu un kukurūzas cieti. Visu saputo viendabīgā masā. Krēmu lej pāri cepumu masai un cep līdz 150 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 1 stundu.

Kad kūka izcepusies, to atdzesē apmēram 1 līdz 2 stundas. Kamēr kūka dziest, uz pannas apcep nelielos gabaliņos sagrieztas dažādas meža sēnes ar timiānu. Kad kūka atdzisusi, sēnes izkārto kūkas viducī. Pasniedz sagrieztu nelielos gabaliņos, jo tā ir ļoti sātīga.