Saldā ķiršu šokolādes un banānu maize
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Deserts, Piena produkti, Olas, Augļi, Ogas, Vienkārši, Lēni, Satur pienu, Satur olas, Uzkodas

Saldā ķiršu šokolādes un banānu maize

1 gabali
Lēni
Vienkārši

 

Gatavo Liene Vilnīte, žurnāla un portāla “Pie Galda!” izdevēja\n\nKāpēc maize? Tāpēc, ka forma kā maizītei. Citu iemeslu šo gardo, sulīgo kēksu tā nodēvēt absolūti nav nekādu. Man garšoja vislabāk vēl silts, bet apsolu, ka ciemiņi nesmādēs arī atdzisušu. Izskatās arī ļoti grezni un bagātīgi.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 3
    gatavi banāni
  • 4
    ēdamkarotes mīksta sviesta istabas temperatūrā
  • 50 ml
    grieķu jogurta
  • 150 g
    gaišā muskovado cukura
  • 1
    ola
  • 1
    tējkarote vaniļas cukura
  • 100 g
    tumšās šokolādes
  • 300 g
    ķiršu
  • 200 g
    miltu + 2 ēdamkarotes ogām
  • 2
    tējkarotes cepamā pulvera
  • ½ tējkarotes sāls
  • kēksa cepamā veidne
 

Pamācība

Banānus nomizo, sagriež ripiņās un ar dakšu samīca putrā.

Vienā bļodā samaisa kopā mīkstu sviestu ar jogurtu, cukuru un olu.

Otrā bļodā samaisa kopā miltus ar cepamo pulveri un sāli.

Kad tas izdarīts, sausās sastāvdaļas pievieno slapjajām, pievienojot arī banānu putru, un izmaisa viendabīgu mīklu, pārāk nepārmīcot.

Ķiršiem izņem kauliņus. Ja tie ir lieli, pārgriež uz pusēm. Ogas apbārsta ar miltiem un tad pievieno mīklai.

Šokolādi sakapā pavisam mazos gabaliņos un arī iemaisa mīklā.

Cepamo veidni izsmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Tad formā lej iekšā mīklu un liek cepties 180 °C temperatūrā vismaz 1 stundu. Gatavību pārbauda ar kociņu. Tam jānāk ārā sausam.