SARKANO APELSĪNU TARTE
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Deserts, Piena produkti, Dārzeņi, Augļi, Vidējs, Vidēji, Satur pienu, Satur citrusaugļus, Satur medu, Uzkodas

SARKANO APELSĪNU TARTE

1 gabali
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 400 g
    kārtainās mīklas
  • 500 g
    rikotas siera
  • 3
    sarkanie apelsīni
  • 100 g
    medus
  • 5
    zariņi svaiga rozmarīna
 

Pamācība

Pagatavo rozmarīna medu. Mazā katliņā uz vidējas uguns liek karsēties medu, tam pievieno 2 zariņus svaiga rozmarīna. Kad medus sāk viegli burbuļot, to vāra vēl 5 minūtes, tad ņem nost no uguns un atstāj ievilkties 25 minūtes. No medus izņem rozmarīna zariņus, medu pārlej tīrā burciņā.

Krāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Kārtaino mīklu izrullē un ieklāj veidnē tā, lai mīklas malas sniegtos pāri veidnes malām. Mīklu sadursta ar dakšiņu, lai cepšanas laikā tā nesapūstos. Liek krāsnī un cep zeltaini brūnu. Atdzesē.

Smalki sakapā 2 rozmarīna zariņus. Rikotas sieru saputo, tajā iemaisa smalki kapāto rozmarīnu. Nomizo sarkanos apelsīnus un sagriež apaļās šķēlēs.

Īsi pirms likšanas galdā atdzisušajā mīklas formā klāj putoto sieru, pa virsu kārto sarkano apelsīnu šķēles. Visu viegli pārlej ar rozmarīna medu. Dekorē ar svaigu rozmarīnu.