Sarkanvīnā un apelsīnos sautēta liellopu gaļa
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Augļi, Vidējs, Vidēji, Satur liellopu gaļu, Satur cūkgaļu, Satur citrusaugļus, Cūkgaļa, Liellopu gaļa, Pamatēdiens

Sarkanvīnā un apelsīnos sautēta liellopu gaļa

6 porcijas
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 900 g
    liellopa gaļas
  • 115 g
    kūpināta bekona
  • 250 ml
    sarkanvīna
  • 150 ml
    buljona
  • 3
    ēdamkarotes eļļas
  • 1
    sīpols
  • 4
    burkāni
  • 3
    gatavi tomāti
  • 2
    ēdamkarotes tomātu pastas
  • 3
    ķiploka daiviņas
  • 1
    apelsīna sula un miziņa
  • sāls, malti melnie pipari
 

Pamācība

1. Gaļu noskalo, nosusina un sagriež ~ 3 cm lielos gabaliņos.

2. Burkānus notīra, sagriež ripiņās.

3. Sīpolu notīra, sagriež šķēlītēs.

4. Ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina.

5. Tomātus noblanšē, novelk miziņu un sagriež nelielos gabaliņos.

6. Apelsīnu noskalo, norīvē tam miziņu, pārgriež uz pusēm, izspiež sulu.

7. Bekonu sagriež nelielos stienīšos un apcep uzkarsētā pannā ar 1 ēdamkaroti eļļas. Cep ~ 5 minūtes, tad pievieno sīpolus un ķiplokus. Pacep, līdz sīpoli ir kļuvuši zeltaini, un pannas saturu pārliek lielākā katlā.

8. Tajā pašā pannā apcep gaļu no visām pusēm brūnu. Cepšanas laikā uzkaisa sāli, piparus.

9. Kad gaļa ap­cepta, to pārliek sautējamā traukā, pielej vīnu un liek sutināties.

10. Nelielā eļļas daudzumā apcep burkānus.

11. Kad tie kļuvuši skaisti zeltaini, pievieno tomātus. Cep vēl ~ 3 minūtes. Pannas saturu pievieno gaļai.

12. Sautējamā katlā vēl pievieno tomātu pastu, apelsīna sulu, sarīvēto miziņu un pielej buljonu. Visu apmaisa. Uzliek vāku un gatavo uz lēnas uguns, līdz gaļa ir mīksta. Pagaršo, nepieciešamības gadījumā pievieno garšvielas.