Sēņu un kartupeļu kūka
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Vienkārši, Lēni, Satur pienu, Satur sēnes, Uzkodas

Sēņu un kartupeļu kūka

6 porcijas
Lēni
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 400 g
    meža šampinjonu (ja izmantojat kaltētas sēnes, tad 50 g kaltētu sēņu un 200 g svaigu vai saceptu)
  • 1.5 kg
    miltainu kartupeļu
  • 1
    liels sīpols
  • 3
    daiviņas ķiploka
  • 4
    ēdamkarotes krējuma
  • 1
    ēdamkarote kviešu miltu
  • 1
    tējkarote maltas paprikas
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai un kartupeļu kārtu pārslacīšanai
  • nedaudz sviesta veidnes ieziešanai
  • tortes veidne cepšanai, 20 cm/dm
  • folija veidnes pārklāšanai
  • Pasniegšanai:
  • svaigi pētersīļi un skābais krējums
 

Pamācība

1.Sēnes noskalo un sagriež šķēlītēs vai gabaliņos. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.

2. Uzkarsē pannā eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus.

3. Pēc 2–3 minūtēm pievieno sēnes un gatavo, līdz ir iztvaikojis šķidrums.

4. Miltus sajauc ar krējumu.

5. Pievieno sēnēm.

6. Pieber šķipsniņu sāls, piparus, papriku un visu samaisa.

7. Kartupeļus notīra, noskalo un sagriež plānās ripiņās, ko vairs nemērc ūdenī, lai neizskalotu cieti.

8. Apaļo kūkas veidni iesmērē ar sviestu.

9. Vispirms kārto kartupeļu ripiņas aptuveni 1,5 cm biezumā. Uzkaisa sāli, piparus un pārslaka ar eļļu.

10. Virsū klāj sēņu pildījumu, izlīdzina virsmu un uzliek atkal kartupeļu kārtu, uzkaisa sāli, piparus un papriku. Tā atkārto vēl, lai kopā veidotos 2 sēņu pildījuma kārtas un kūka būtu nosegta ar kartupeļu ripiņām.

11. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Formu pārklāj ar foliju un liek cepties. Cep ~ 1,5 stundas, līdz kartupeļi ir mīksti. To viegli pārbaudīt ar koka irbulīti. Pēdējās 10 minūtes cep bez folijas, lai kartupeļu virspuse būtu skaisti brūna.

12. Pasniedz karstu, pārkaisītu ar zaļumiem. Servē ar skābo krējumu, Bešamela vai saldā krējuma mērci (recepti skatiet Padomu sadaļā)