Siltie turku zirņu un Fetas siera salāti ar kuminu
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Lēni, Satur pienu, Satur graudaugus, Satur citrusaugļus, Pamatēdiens

Siltie turku zirņu un Fetas siera salāti ar kuminu

4 porcijas
Lēni
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 225 g
    sausu turku zirņu (nakti mērcēti aukstā ūdenī)
  • 1
    sarkanais sīpols
  • 4
    daiviņas ķiploka
  • 1
    tējkarote kumina sēklu
  • 2
    tējkarotes maltas sarkanās paprikas
  • 1
    sarkanā paprika
  • ½ citrona sulas
  • 1
    neliela buntīte svaigu pētersīļu, kinzas vai citu zaļumu
  • 125 g
    Fetas siera
  • sāls
  • olīveļļa
  • Pasniegšanai:
  • dabiskais jogurts
  • lociņi pārkaisīšanai
  • maizes grauzdiņi pārkaisīšanai (pēc izvēles)
 

Pamācība

1. Zirņus aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest vismaz 2 stundas, bet vislabāk to izdarīt iepriekšējā vakarā. Mērcētus zirņus noskalo un liek vārīties aukstā ūdenī, kam pievienots sāls pēc garšas. Vāra, līdz zirņi ir mīksti.

2. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra. Sīpolu sagriež plānās šķēlītēs, ķiplokus sasmalcina vai izspiež caur ķiploku spiedi.

3. Paprikai izņem sēklas un sagriež plānās strēmelītēs.

4. Kad zirņi ir mīksti, tiem nolej ūdeni un atstāj katlā. Pievieno sīpolus, ķiplokus, saberztas kumina sēklas un paprikas pulveri. Pielej 2–3 ēdamkarotes eļļas un samaisa. Gatavo uz nelielas liesmas vēl 3–5 minūtes.

5. Zaļumus noskalo un smalki sakapā.

6. Sieru sagriež nelielos gabaliņos, no citrona izspiež sulu.

7.Visas sagatavotās sastāvdaļas – sieru, citronu sulu un pusi zaļumu – pieliek zirņiem un samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus un izslēdz liesmu.

8. Zirņu salātus pasniedz siltus, pārkaisītus ar atlikušajiem zaļumiem. Klāt var servēt maizes grauzdiņus un dabisko jogurtu.

Der zināt:

Zirņu izmērcēšana pirms gatavošanas ļaus izvairīties no nepatīkamām sajūtām vēderā, kas rodas pēc zirņu lietošanas uzturā.

Lai zirņi pēc vārīšanas nebūtu salipuši, tos liek vārīt aukstā ūdenī un sāli pievieno vārīšanas beigās.