Spageti ar pikšasfrikadelēm garšaugu tomātu mērcē
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Satur zivis, Olas, Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur olas, Zivis, Makaroni

Spageti ar pikšasfrikadelēm garšaugu tomātu mērcē

4 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 300 g
    pikšas smalkmasas
  • 5
    ēdamkarotes rīvmaizes
  • 1
    ola
  • 5
    daiviņas ķiploka
  • 400 ml
    konservētu tomātu savā sulā
  • 250 g
    spageti
  • buntīte svaigu pētersīļu
  • eļļa cepšanai
  • sāls, cukurs, malti melnie pipari
 

Pamācība

1. Bļodā liek zivju smalkmasu. Ķiploka daiviņas notīra, smalki sagriež un daļu pievieno zivju masai.

2. Pievieno rīvmaizi.

3. Pievieno sāli, piparus un olu.

4. Zaļumus noskalo, smalki sagriež un nedaudz pievieno zivju masai.

5. Visu samīca un pagatavo nelielas frikadelītes.

6. Nelielā katliņā uzvāra ūdeni (vislabāk ir izmantot dārzeņu buljonu) un liek vārīties frikadeles. Vāra 2–3 minūtes.

7. Kad visas frikadeles ir katla virspusē, tās ar karoti izņem un liek atsevišķā traukā.

8. Katliņā lej tomātus savā sulā. Ja tomāti ir veseli tos saspaida, ja gabaliņos, tad tas nav nepieciešams. Pievieno atlikušos zaļumus un ķiplokus, pāris šķipsniņu sāls un 0,5 tējkarotes cukura. Uz nelielas liesmas gatavo 15 minūtes. Mērci pagaršo, pēc garšas pievieno vēl nedaudz sāls vai cukura. Mērcei ir jābūt saldeni skābai.

9. Mērcē liek frikadeles.

10. Spageti novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.

11. Kad pasta ir nokāsta, tajā viegli iecilā mērci un frikadeles. Pasniedz karstu.