Spageti ķirbis ar Parmas sieru un grauzdētām mandelēm
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur riekstus, Pamatēdiens

Spageti ķirbis ar Parmas sieru un grauzdētām mandelēm

1 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    spageti ķirbis (~ 2 kg)
  • 3
    ēdamkarotes olīveļļas
  • 1
    tējkarote cukura
  • 1
    tējkarote sāls
  • 100 g
    Parmas siera
  • 100 g
    mandeļu
  • 1
    buntīte svaigu zaļumu – lociņu, kinzas, pētersīļu
  • malti melnie pipari pēc garšas
 

Pamācība

Ķirbim nogriež kātu un pārgriež uz pusēm. Tas nav viegli, jo miza ir ļoti, ļoti cieta.

Kad ķirbis pārgriezts uz pusēm, tam izņem sēklas un staipīgo mīkstumu.

Abas puses iesmērē ar olīveļļu un izkaisa ar sāli un cukuru. Ar rokām vai otiņu iesmērē visu ķirbja mīkstumu.

Uz cepešplāts izklāj cepamo papīru. Tam virsū liek ķirbi ar muti uz leju un dibenu uz augšu. Cep līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī ~ 45 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot ķirbī ar dakšiņu. Mīkstumam jābūt mīkstam.

Kad ķirbis gatavs, to izņem no krāsns un nedaudz atdzesē. Tikmēr sarīvē Parmas sieru un uz pannas apgrauzdē mandeles. Mandeles rupji sakapā. Tāpat sakapā svaigus zaļumus.

Sagatavo ķirbi ēšanai. Ar dakšu ņem ārā mīkstumu, nelielām kustībām šķērseniski velkot dakšu no mizas malas virzienā uz vidu. Tā jāizgrebj viss mīkstums.

Mīkstumu liek bļodā, pārkaisa ar sieru, zaļumiem un sakapātajiem riekstiem, pievieno 1 ēdamkaroti olīveļļas un nedaudz ķirbju eļļas, un visu sacilā kopā. Pēc garšas var pievienot vēl sāli un svaigi maltus melnos piparus.

Ķirbja mizu var izmantot kā trauku pasniegšanai, jo miza ir cieta un stingra, gluži kā bļoda.