Spinātu mafini ar vistas spinātu pastēti
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Deserts, Piena produkti, Olas, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Satur olas, Satur mājputnu gaļu, Satur citrusaugļus, Mājputnu gaļa, Uzkodas

Spinātu mafini ar vistas spinātu pastēti

1 porcijas
Ātri
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • PASTĒTEI
  • 1
    vistas fileja
  • 3
    ēdamkarotes liesas majonēzes vai grieķu jogurta
  • 100 g
    spinātu
  • 1
    avokado
  • 3
    ēdamkarotes olīveļļas
  • sula no ½ citrona
  • 1
    daiviņa ķiploka
  • 1
    zariņš timiāna
  • MAFINIEM
  • 150 g
    spinātu
  • 70 ml
    eļļas
  • 1
    ola
  • 125 ml
    kefīra vai paniņu
  • 1
    ēdamkarote cukura
  • ½ tējkarotes sāls
  • 200 g
    miltu
  • 1.5
    tējkarotes cepamā pulvera
  • sula no ½ citrona
 

Pamācība

Vispirms pagatavo mafinus. Spinātus notīra, ja lapas ir lielas, tās saplēš mazākās. Liek blenderī kopā ar olu, eļļu un cukuru. Masu blendē, līdz tā kļuvusi viendabīga un koši zaļa. Pievieno citronu sulu.

Masā iemaisa kefīru, cepamo pulveri un miltus.

Mafinu trauciņos liek mafinu papīra formiņas, un tajās lej sagatavoto masu.

Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 20 minūtes.

Pagatavo pastēti. Vistas fileju novāra sālsūdenī, pievienojot timiānu un ķiploku.

Kad vista novārījusies, to atdzesē. Tikmēr blendera traukā sakuļ spinātu lapiņas, grieķu jogurtu un eļļu. Pievieno avokado, atdzesētu, gabalos sagrieztu vistas fileju un sulu no ½ citrona. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.