Spinātu šampinjonu mērce makaroniem
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur sēnes, Makaroni

Spinātu šampinjonu mērce makaroniem

1 porcijas
Vidēji
Vienkārši

 

Krēmīga, sātīga, aromātiska. Šādi gatavotu pastu noteikti jāēd katrreiz, kad pieejami svaigi, sulīgi spināti.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 300 g
    spinātu
  • 300 g
    šampinjonu
  • 200 ml
    saldā krējuma
  • 1
    sīpols
  • 300 g
    pastas Fusilli vai cita veida
  • 50 g
    rīvēta cietā tipa siera
  • sāls un malti melnie pipari
  • 30 g
    sviesta un 2 ēdamkarotes olīveļļas
 

Pamācība

Sīpolu nomizo un sasmalcina. Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un sviestu, un apcep sīpolus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi zeltaini.

Šampinjonus sagriež šķēlītēs un pievieno saceptajiem sīpoliem pannā. Visu vēl nedaudz pacep.

Spinātus ar rokām saplucina un pievieno pannas saturam. Samaisa un pasautē vēl pāris minūtes, lai spināti saplok.

Tad pārlej saldo krējumu, pieber sāli un svaigi maltus melnos piparus, pasautē 1–2 minūtes un noslēdz liesmu.

Pastu izvāra pēc instrukcijas uz iepakojuma līdz al dente konsistencei. Gatavu pastu ieber pannā ar mērci, un visu sacilā kopā. Ļauj 1 minūti garšām savilkties. Pasniedz galdā nekavējoties, klāt piedāvājot rīvētu cietā tipa sieru.