Sulīgās sīpolu grūbas
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Vidējs, Vidēji, Satur cūkgaļu, Cūkgaļa, Pamatēdiens

Sulīgās sīpolu grūbas

4 porcijas
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 glāze
      jeb 250 grūbu
  • 5
    sīpoli
  • sāls, pipari pēc garšas
  • Mērcei:
  • 150 g
    cauraugušas kūpinātas gaļas
  • 1
    sīpols
  • 1
    ēdamkarotes krējuma
  • sāls, pipari pēc garšas
 

Pamācība

1. Sīpolus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves vai sasmalcina virtuves kombainā.

2. Ņem vidēja lieluma katlu. Katlā kārto sarīvētos sīpolus, virs tiem uzber sausas grūbas. Sīpoliem un grūbām jābūt attiecībā 1:1. Pārlej ar ūdeni tā, lai tas būtu vismaz 2-3 cm virs grūbām. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Katlam liek virsū vāku un visu sautē uz lēnas uguns, kamēr grūbas ir mīkstas. Ūdens daudzumu katliņā ir jāpieskata – tas nedrīkst izvārīties. Gatavu šo ēdienu vislabāk ēst ar krējumu, kādu pikantu „vīriešu zapti”, adžiku, medījuma vai speķa mērcīti, tādēļ sagatavosim speķa mērcīti.

3. Speķa mērcītei sīpolu nomizo un sasmalcina, gaļu smalki sagriež. Visu apcep 1 ēdamkarotē