Sviesta pupiņas ar pikantajām liellopu gaļas strēmelītēm
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Augļi, Vidējs, Vidēji, Satur graudaugus, Satur liellopu gaļu, Satur citrusaugļus, Liellopu gaļa, Pamatēdiens

Sviesta pupiņas ar pikantajām liellopu gaļas strēmelītēm

6 porcijas
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 kg
    svaigu sviesta pupiņu
  • 4
    ēdamkarotes sviesta
  • 2
    sīpoli
  • 200 ml
    sausa baltvīna
  • 1
    buntīte svaiga estragona
  • sāls, malti melnie pipari
  • 1 kg
    svaigas liellopu gaļas mīkstuma
  • Mērcei:
  • 4
    ķiploka daiviņas
  • 4
    ēdamkarotes tumšās sojas mērces
  • 2
    ēdamkarotes eļļas
  • 1
    ēdamkarote medus
  • 1
    citrona sula
  • šķipsniņa čili, kajenas piparu, ingvera pulvera
  • 3
    ēdamkarotes kartupeļu cietes
 

Pamācība

Variācijas par tēmu

Sviesta pupiņu vietā var izmantot zaļās

pākšu pupiņas, kā arī cūku pupas.

Gaļu var arī cept, iepriekš to neapvārtot

kartupeļu cietē.

Der zināt

Pākšaugus nedrīkst ēst neapstrādātus.

Mizās esošie toksiskie komponenti

sabrūk pēc ~ 10 minūšu vārīšanas vai

1. Sviesta pupiņas noskalo un nogriež tām galiņus.

2. Sīpolus notīra un smalki sagriež. Estragona lapiņas sasmalcina.

cepšanas.

3. Uzkarsētā pannā izkausē sviestu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi un nedaudz zeltaini.

4. Pievieno pupiņas, samaisa un cep vēl ~ 5-7 minūtes.

5. Pievieno vīnu. Samazina liesmu un visu sutina ~ 15 minūtes.

6. Pupiņām pievieno estragonu, pēc garšas arī sāli un maltus melnos piparus. Visu samaisa un pasautē vēl 2 minūtes.

7. Liellopu gaļu noskalo un nosusina, sagriež plānās strēmelītēs.

8. Sagatavo marinādi. Ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina. Pievieno sojas mērci, medu, citrona sulu un garšvielas. Visu sajauc.

8. Marinādi pārlej gaļai un labi izmaisa. Gaļu marinē ~ 30 minūtes.

9. Marinētās gaļas gabaliņus viegli apvārta kartupeļu cietē.

10. Pannā sakarsē eļļu un uz straujas liesmas apcep sagatavotās gaļas strēmelītes. Cep tikai tik daudz, līdz gaļa ir viegli brūna – 5-10 minūtes.

11. Pupiņas un gaļu galdā pasniedz

atsevišķos traukos.