Take-away jeb pusdienu maltīte līdznešanai – pasta ar zaļumu mērci un tunci
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Satur zivis, Olas, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Satur riekstus, Satur olas, Satur citrusaugļus, Zivis, Makaroni

Take-away jeb pusdienu maltīte līdznešanai – pasta ar zaļumu mērci un tunci

1 porcijas
Ātri
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 100 g
    pilngraudu pastas fusilli
  • ½ bundžiņas tunča konservu
  • 5
    mazie ķiršu tomātiņi
  • 5
    paipalu olas
  • Pašgatavotai zaļumu mērcei (vai jau gatavs pesto)
  • 1
    sauja spinātu lapu
  • 1
    sauja bazilika lapu
  • 5
    ēdamkarotes olīveļļas
  • sula no ⅓ citrona
  • 1
    ēdamkarote zemesriekstu pēc vēlēšanās
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 20 g
    cietā siera uzrīvēšanai
 

Pamācība

Pastu novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma.

Paipalu olas novāra un nomizo.

Blenderī liek zaļumus, apgrauzdētus riekstus, citronu sulu, pievieno eļļu un sablendē. Mērcei jābūt lēni tekošai konsistencei.

Mērci pārlej pāri pastai un sajauc kopā. Pievieno sagrieztus tomātus, tunci un olas. Sacilā visu kopā un pārkaisa ar rīvētu cietā tipa sieru.