Teļa gaļas eskalops ar Parmas šķiņķi “Saltimbocca”
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Vidējs, ātri, Satur pienu, Satur liellopu gaļu, Satur cūkgaļu, Cūkgaļa, Liellopu gaļa, Pamatēdiens

Teļa gaļas eskalops ar Parmas šķiņķi “Saltimbocca”

2 porcijas
Ātri
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2 g
    teļa gaļas šķēles (ap 150katra)
  • 2
    plānas Parmas šķiņķa šķēles
  • 4
    salvijas lapas
  • 1
    ēdamkarote olīveļļas
  • 20 g
    sviesta
  • 100 ml
    sausā baltvīna vai ūdens
  • 50 ml
    saldā krējuma
  • šķipsniņa sāls un piparu
 

Pamācība

Šādā pašā veidā gardi izdosies pagatavot arī vistas krūtiņu.

1. Eskalopus ietin pārtikas plēvē un ar gaļas āmuriņa vai cita smaga priekšmeta palīdzību nedaudz paklapē, līdz tie kļūst plānāki.

2. Uz katra sagatavotā gaļas gabala uzliek 2 salvijas lapiņas un pāri pārklāj šķiņķa šķēlīti. Visu nostiprina ar zobu bakstāmo kociņu.Uz pannas uzkarsē eļļu, pievieno sviestu.

3. Vispirms uz pannas liek to eskalopa pusi, uz kuras uzlikta šķiņķa šķēle, pēc tam apcep otru pusi. Kopumā vienu eskalopu cep aptuveni 5 minūtes. Tad pievieno vīnu vai ūdeni. Pēc 1 minūtes vārīšanās, kad jau izvārījies alkohols, pievieno saldo krējumu un šķipsniņu sāls.

4. Gaļu izņem no pannas un rūpīgi izvelk kociņus.

5. Servējamā šķīvī izkārto dārzeņu salātus.

6. Tiem virsū rūpīgi liek gaļu.

7. Visu pārlej ar mērci un pasniedz nekavējoties.