Teļa stilbiņi baltvīna-garšaugu mērcē
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Lēni, Satur pienu, Satur liellopu gaļu, Satur citrusaugļus, Liellopu gaļa, Pamatēdiens

Teļa stilbiņi baltvīna-garšaugu mērcē

4 porcijas
Lēni
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2
    sīpoli
  • 4
    šķēles no teļa ciskas gabala ar visu kauliņu
  • 4
    ēdamkarotes eļļas
  • 60 g
    sviesta
  • 150 ml
    sausa baltvīna
  • 300 ml
    gaļas buljona vai ūdens
  • 3
    ķiploka daiviņas
  • buntīte svaigu pētersīļu
  • rīvēta citrona miziņa
  • sāls, malti melnie pipari
 

Pamācība

4. Pievieno vīnu un turpina karsēt vēl 6-7 minūtes, līdz vairs nav jūtams alkohola aromāts. Pieber sāli, maltus melnos piparus un pielej buljonu vai verdošu ūdeni.

5. Uzliek vāku un turpina sutināšanu uz lēnas uguns ~1 stundu. Uzmana, lai šķidrums neizvārītos un gaļa nepiedegtu. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl buljonu vai ūdeni.

6. Citronu nomazgā un uz smalkās rīves norīvē miziņu. Pētersīļus noskalo un smalki sakapā. Zaļumus, citrona miziņu un ķiplokus samaisa.

7. Kad gaļa jau mīksta, pusi no garšaugu maisījuma pievieno gaļas sautējumam un pasautē vēl 5-10 minūtes.

8.Tad gaļas gabalus izņem no katla un mērci sakuļ ar blenderi.

9. Gaļas šķēles pasniedz galdā, pārlietas ar aromātisko mērci un pārkaisītas ar atlikušo garšaugu maisījumu.

1. Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā. Gaļas gabalus noskalo un nosusina papīra dvielī.

2. Uzkarsē pannā 2 ēdamkarotes eļļas, pievieno sviestu un apcep gaļas gabalus no visām pusēm viegli brūnus.

3. Atsevišķi apcep sīpolus. Kad tie kļuvuši zeltaini brūni, tos pievieno gaļas šķēlēm un turpina cepšanu vēl 2-3 minūtes, visu apmaisot.