TĪTARA BURGERS AR KARAMELIZĒTIEM ĀBOLIEM
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Augļi, Ogas, Vidējs, Vidēji, Satur pienu, Satur mājputnu gaļu, Satur medu, Mājputnu gaļa, Pamatēdiens

TĪTARA BURGERS AR KARAMELIZĒTIEM ĀBOLIEM

4 porcijas
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 4
    burgera maizītes
  • 8
    šķēles Brī siera
  • 4
    tītara filejas medaljoni
  • rukola
  • MARINĀDEI
  • 1
    tējkarote sausa timiāna
  • 1
    tējkarote sausas salvijas
  • sāls, melnie pipari
  • 1
    ēdamkarote Dižonas sinepju
  • KARAMELIZĒTIEM ĀBOLIEM
  • 4
    āboli
  • 1
    ēdamkarote cukura
  • 5
    sakapātas kadiķogas
  • 1
    ēdamkarote medus
  • 1
    ēdamkarote ābolu etiķa
 

Pamācība

Pagatavo marinādi: sajauc timiānu, salviju, sāli un piparus, kā arī Dižonas sinepes. Ar gatavo mērci ierīvē tītara filejas medaljonus, un liek ledusskapī uz 45 minūtēm.

Tikmēr pagatavo karamelizētos ābolus: āboliem izņem serdes un sagriež kubiņos. Apcep pannā kopā ar cukuru, kadiķogām, medu un ābolu etiķi. Cep uz vidējas uguns ~ 10–15 minūtes, līdz tie karamelizējušies un mīksti. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai. Maizītes pārgriež uz pusēm un liek nedaudz apgrauzdēties krāsnī (maksimāli 2 minūtes – 1 minūti katrai pusei).

Tikmēr izklapē tītara filejas medaljonus un liek tos cepties jau uzkarsētā pannā. Kad gaļa jau gandrīz izcepusies, to pārvieto uz cepamplāts, uz katra medaljona kārto 2 Brī siera šķēles un liek cepeškrāsnī vēl uz 2–3 minūtēm, līdz siers mīksts un pakusis.

Uz burgermaizītes kārto rukolas lapas, virsū liek tītara fileju ar apkusušo Brī sieru, pa virsu kārto karamelizētos ābolus un maizītes augšējo daļu.