Tītara gaļas burgers ar čedaras sieru
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Satur mājputnu gaļu, Mājputnu gaļa, Uzkodas

Tītara gaļas burgers ar čedaras sieru

1 porcijas
Ātri
Vienkārši

 

Gatavo Linda Vilmansone, žurnāla „Pie Galda” redaktore\n\nŠī ir burvīga vasaras burgera recepte. Upeņu ievārījums ļoti labi sader ar tītara gaļas maigo un Čedaras siera izteikto garšu, ko papildina maigais avokado un pikantā rukola.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 300 g
    maltas tītara gaļas
  • 1
    tējkarote sinepju
  • 2
    tējkarotes upeņu ievārījuma
  • 60 g
    Čedaras siera
  • 1
    avokado
  • 2
    čabatas mazās maizītes vai ½ čabatas kukulīša
  • 1
    tējkarote olīveļļas
  • neliela saujiņa rukolas salātlapiņu
  • sāls
 

Pamācība

Malto gaļu sajauc ar sinepēm un sāli, samīca viendabīgā masā.

No Čedaras siera nogriež 2 nelielus kubiņus.

No maltās gaļas veido plaukstas lieluma plācenīšus, un katram vidū iesprauž siera kubiņu.

Gaļu liek uz grila 3–4 minūtes no katras puses vai arī cep cepeškrāsnī 175 °C temperatūrā 15–20 minūtes.

Nogriež divas vienādas avokado sloksnītes.

Maizītes pārgriež uz pusēm un apslaka ar olīveļļu, apgrauzdē uz grila vai cepeškrāsnī 175 °C temperatūrā 4 minūtes.

Uz maizītēm liek gaļu, uz gaļas plānu – Čedaras siera šķēlīti, ļauj tai pakust, pāri liek upeņu ievārījumu, avokado šķēlīti, rukolas lapiņas un uzliek otru maizītes pusi.

Pasniedz nekavējoties.