Tītara un gaileņu kaneloni
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur mājputnu gaļu, Satur sēnes, Mājputnu gaļa, Pamatēdiens

Tītara un gaileņu kaneloni

1 porcijas
Vidēji
Vienkārši

 

Gatavo Liene Vilnīte, Pie Galda! Žurnāla un portāla izdevēja\n\nMēs mājās bieži taisām kaneloni, cietajās pastas trubiņās pildot pikantu liellopu gaļu ar daudz zaļumiem. Bērniem tas dažreiz liekas par spēcīgu, tādēļ īpaši viņiem tapa šī variācija – ar maigo tītara gaļu un aromātiskajām gailenēm.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    iepakojums kaneloni trubiņu (500 g)
  • 300 g
    gaileņu
  • 300 g
    biezpiena
  • 400 g
    tītara maltās gaļas
  • 1
    sīpols
  • 2
    daiviņas ķiploku
  • 4
    lapiņas salvijas
  • 200 ml
    saldā krējuma vai 400 ml piena
  • 100 g
    rīvēta siera (Holandes, Gaudas, Maasdam)
  • sāls un pipari
  • 50 g
    sviesta cepšanai (vai arī neitrāla eļļa)
 

Pamācība

Gailenes attīra no meža gružiem un, ja ir smilšainas, noskalo zem tekoša ūdens. Tad rupji sakapā un apcep nelielā eļļas daudzumā kopā ar sakapātām salvijas lapiņām, sāli un pipariem pēc garšas.

Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā. Tīrā pannā uzkausē nedaudz sviesta, un apcep sīpolus zeltainus. Pašās cepšanas beigās pievieno ķiplokus un vēl 1 minūti pacep.

Bļodā liek malto gaļu, biezpienu, saceptās sēnes un garšaugus. Visu samaisa kopā, pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz sāli un piparus.

Laiks piepildīt trubiņas. Tās pilda sausas un cietas, tādas, kādas tās ir iepakojumā. Iesaku to darīt ar samitrinātām rokām.

Piepildītās trubiņas kārto uz pannas vienā kārtā. Pannai jābūt tik dziļai, lai trubiņas varētu noklāt ar šķidrumu. Citādi tās cepoties nepaliks mīkstas.

Kad visas trubiņas piepildītas un izkārtotas uz pannas, tās aplej ar saldo krējumu un vēl apmēram tikpat daudz ūdens.

Cep 200 °C temperatūrā ~ 45 minūtes. 10 minūtes pirms cepšanas beigām pārkaisa ar rīvētu sieru un liek atpakaļ krāsnī, lai siers izkustu un apbrūnētos. Kad visa virspusīte burbuļo un virtuve smaržo, kaneloni ir gatavi.