Tītars aprikozēs
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Ogas, Vienkārši, ātri, Satur mājputnu gaļu, Mājputnu gaļa, Pamatēdiens

Tītars aprikozēs

1 porcijas
Ātri
Vienkārši

 

Gatavo Liene Vilnīte, žurnāla “Pie Galda!” izdevēja\n\nMaija otrajā pusē tirgū parādās pirmās aprikozes. Tās ienāk Latvijā vispirms no saulainās Grieķijas un Spānijas, mazliet vēlāk no bijušajām kaimiņu republikām – Moldovas un Armēnijas. Laiks šos burvīgos saulainos augļus izbaudīt kopā ar gaļas ēdienu.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2
    sīpoli
  • 600 g
    tītara šķiņķa (no ciskas daļas)
  • 6
    gatavas aprikozes bez kauliņiem
  • 1
    glāze dārzeņu vai vistas buljona
  • 2
    tējkarotes aprikožu ievārījuma
  • sāls, svaigi malti melnie pipari
 

Pamācība

1. Sīpolus nomizo un smalki sakapā. Pannā uzkarsē eļļu, un uz mērenas uguns izsautē sīpolus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.

2. Tītara šķiņķi sadala palielos gabalos un turpat pie sīpoliem uz pannas vai atsevišķi no visām pusēm apbrūnina.

3. Pannas saturam pievieno buljonu. Ļauj garšām sajaukties, 5 minūtes pavārot. Pievieno svaigi maltus melnos piparus un sāli.

4. Svaigās aprikozes sablendē biezenī. Vajadzētu sanākt ~ 200 ml biezeņa. Biezeni pievieno tītara gaļai un izmaisa vienmērīgi pa visu pannu.

5. Pievieno aprikožu ievārījumu, svaigi maltus melnos piparus un sāli pēc garšas.

6. Pasniedz ar grauzdētu maizi vai zīdainu kartupeļu biezeni. Klāt labi piederēs arī šajā recepšu krājumā atrodamais ziedkāpostu biezenis.

Kad aprikozes nav sezonā, šajā receptē brīnišķīgi var izmantot žāvētus augļus. Vajadzēs 12 aprikozes, kuras pirms blendēšanas izmērcē sagatavotajā buljonā, un tad to visu pirms pievienošanas gaļai sablenderē mērcē.