Tomātu tarte
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Olas, Dārzeņi, Vidējs, Vidēji, Satur pienu, Satur olas, Uzkodas

Tomātu tarte

8 porcijas
Vidēji
Vidējs

 

Gatavo Juste Ševaraikiene, “Pie Galda!” lietuviešu izdevuma redaktore\nBieza pica ar ļoti sulīgu virskārtu. Tāds ir mūsu fotogrāfa vērtējums par šo ēdienu. Katrā ziņā – ļoti ērts veids, kā ar vienu pīrāgu pabarot vismaz 8 cilvēkus.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 250 g
    gatavas kārtainās mīklas (2 mazās plāksnītes no 5 plāksnīšu iepakojuma vai 1 lielā no 2 plāksnīšu iepakojuma)
  • 15
    ķiršu tomātiņi
  • 1
    sauja zaļumu – baziliks, dilles, pētersīļi
  • 2
    olas
  • 150 g
    vājpiena biezpiena (vislabāk krēmveida)
  • 80 g
    rīvēta Holandes vai Čedaras siera
  • 3
    daiviņas ķiploku
  • 8
    melnās olīvas bez kauliņiem
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas
 

Pamācība

Mīklu, ja tā ir sasaldēta, atlaidina, uzkaisa miltus un izrullē kvadrāta formā, kas mazliet lielāka par formu, kurā cepsiet pīrāgu.

Cepamformu ietauko un izkaisa ar miltiem. Tajā ieklāj izrullēto mīklu, maliņas visapkārt apgriež, lai tās nekarātos pāri formas malai. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai.

Biezpienu liek bļodā, pievieno olas un samaisa kopā viendabīgā masā. Pēc garšas pieliek sāli un piparus.

Sieru sarīvē un pievieno bļodas saturam. Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā, pievieno pārējām sastāvdaļām.

Iegūto mīklu lej virsū kārtainajai mīklai formā un izlīdzina.

Ķiršu tomātiņus un olīvas pārgriež uz pusēm un izkārto pa visu pīrāgu ar griezto vietu uz augšu. Zaļumus sakapā un izbārsta virsū pīrāgam.

Sagatavoto pīrāgu liek sakarsētajā cepeškrāsnī un cep 30–40 minūtes, kamēr virsiņa zeltaina un olu masa sarecējusi. Ēd siltu kopā ar lapu salātiem vai aukstu. Gluži kā picu.