Tomātu un rikotas siera tarte
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Olas, Dārzeņi, Vienkārši, Lēni, Satur pienu, Satur olas, Satur medu, Uzkodas

Tomātu un rikotas siera tarte

1 gabali
Lēni
Vienkārši

 

Gatavo Anna Birmane\nTomāts ir oga, tāpēc saldskāba uzkoda no tā ir zelta vidusceļš

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīklai
  • 360 g
    miltu
  • 180 g
    sviesta istabas temperatūrā
  • 4
    olu dzeltenumi
  • šķipsniņa sāls
  • 2
    tējkarotes cukura
  • Pildījumam
  • 400 g
    maskarpones krēma
  • 250 g
    biezpiena vai rikotas
  • sāls un pipari
  • 1
    ēdamkarote medus
  • tomātiņi
  • 1
    sauja piparmētru
 

Pamācība

Atsevišķā traukā sajauc kopā biezpienu, atlikušo medu, maskarpones krēmu, sāli un piparus.

Kad pamatne izcepusies, to atdzesē, pēc tam pilda ar biezpiena krēmu un pa virsu dekorē ar tomātiņiem.

Pagatavo smilšu mīklu. Sajauc kopā sviestu ar sāli un cukuru. To var darīt ar koka karoti. Pievieno miltus, olu dzeltenumus un 1–2 ēdamkarotes auksta ūdens. Mīklu turpina mīcīt ar rokām, līdz iegūta viendabīga nedrūpoša masa. Pēc tam mīklu ietin pārtikas plēvē un liek atpūsties ledusskapī vismaz 1 stundu.

Smilšu mīklu izņem no ledusskapja un izrullē. Tartes formu iesmērē ar sviestu, iesijā nedaudz miltu (maksimāli 1 ēdamkaroti), un ieklāj mīklu. Ar pirkstiem vai mīklas gabaliņu rūpīgi piespiež mīklu pie formas maliņām. Izmantojot asu nazi, līdz ar veidnes malu nogriež lieko mīklu. Ar silikona otiņu mīklu nosmērē ar nedaudz saputotu olas baltumu. Tas aizsargās mīklu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 °C temperatūrai. Tarti cep 15–20 minūtes, līdz maliņas kļuvušas zeltaini brūnas.

Bļodā mazos tomātiņus aplej ar pusi medus daudzuma, pievieno sakapātas piparmētras lapiņas, sāli, piparus, un ļauj ievilkties.