Tomātu zupa
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Zupa, Piena produkti, Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur riekstus

Tomātu zupa

6 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 kg
    tomātu
  • 1
    sīpols
  • 1
    oranžas krāsas paprika
  • 2
    burkāni
  • 3
    ķiploka daiviņas
  • 5
    cm ingvera saknes gabaliņa
  • 1
    čili pipars pēc izvēles
  • 4
    svaigi timiāna zariņi
  • 1
    tējkarote kaltēta oregano
  • sāls, cukurs
  • eļļa cepšanai
  • 1.5 l
    verdoša ūdens
  • Bazilika pesto:
  • 1
    buntīte bazilika
  • 4
    ēdamkarotes eļļas
  • 2
    ēdamkarotes Indijas riekstu
  • 2
    ķiploka daiviņas
  • 3
    ēdamkarotes rīvēta cietā tipa siera
 

Pamācība

4. Pusi čili pipara smalki sagriež.

1. Tomātus noblanšē un novelk miziņu. Sagriež nelielos gabaliņos.

2. Papriku noskalo, izņem sēklas un sagriež nelielos kubiņos.

3. Sīpolu, ingvera sakni un ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina.

5. Burkānus notīra, noskalo un sarīvē. Uzkarsē pannā 2 ēdamkarotes eļļas un apcep burkānus, līdz tie kļūst skaisti zeltaini, pievieno papriku un pacep 3-4 minūtes.

6. Pievieno sīpolus. Pacep 2-3 minūtes, līdz sīpoli kļūst zeltaini. Pievieno ķiplokus, čili un maisot pacep vēl 1 minūti.

7. Pannas saturam pievieno tomātus, samaisa un vēl pāris minūtes pasutina.

8. Pannas saturu pārliek lielākā katlā, pielej verdošu ūdeni. Samazina liesmu un vāra 20 minūtes, līdz tomātiem sāk mainīties krāsa.