Tradicionāli indiešu rīsi Pilau
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Ogas, Vidējs, ātri, Satur riekstus, Pamatēdiens

Tradicionāli indiešu rīsi Pilau

4 porcijas
Ātri
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 250 g
    basmati rīsu
  • 50 g
    rozīņu
  • 50 g
    Indijas riekstu
  • 1
    neliela kanēļa standziņa
  • 1
    lauru lapa
  • 3
    zaļā kardamona pākstis
  • šķipsniņa safrāna
  • 1
    neliels sīpols
  • 2
    ķiploka daiviņas
  • eļļa cepšanai
  • 600 ml
    vistas gaļas buljona
 

Pamācība

1. 15 minūtes pirms gatavošanas sākuma rīsus aplej ar aukstu ūdeni.

2. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā. Uzkarsē pannā eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno kanēļa standziņu, lauru lapu un kardamonu. Nepārtraukti maisot, visu pacep vēl 2-3 minūtes.

3. Pievieno noskalotos, izmērcētos rīsus un maisot pacep vēl pāris minūtes. Pielej vistas buljonu, pievieno safrānu un samazina liesmu. Turpina gatavošanu, līdz rīsi pilnībā uzsūkuši buljonu un kļuvuši mīksti un irdeni.

4. Pannā ielej 1 ēdamkaroti eļļas un apcep riekstus.

5. Jau gatavajiem rīsiem pievieno riekstus un iepriekš nomazgātas rozīnes. Rīsus samaisa un pasniedz ar gaļu vai ēd atsevišķi.

Variācijas par tēmu:

• Līdzīgi gatavo dzeltenos karija rīsus, ūdenim pannā pievienojot 1 ēdamkaroti karija pulvera.

• Pievienojot rīsiem garneles, saceptus sīpolus, papriku un citus dārzeņus, iegūsiet vienkāršu, ātru un bagātīgu ēdienu.