Trenette jeb pasta ar svaigu bazilika mērci
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur riekstus, Makaroni

Trenette jeb pasta ar svaigu bazilika mērci

1 porcijas
Vidēji
Vienkārši

 

Vasara beigusies, bet vēl veikalu plauktos aizķērušies svaiga bazilika podiņi. Steigsim no viena tāda uzburt aromātiski zaļu pastas ēdienu.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 250 g
    plakanu spageti makaronu
  • 1 g
    bazilika podiņš ( ~ 100svaigu bazilika lapu)
  • 50 g
    pīnijas riekstu
  • 50 g
    parmas siera
  • 1
    daiviņa ķiploka
  • 50 ml
    nerafinētas olīveļļas
  • šķipsniņa sāls
 

Pamācība

Zepter katlā uzvāra ūdeni un liek vārīties pastu. Vāra tik, cik norādīts uz pastas iepakojuma. Sāli pastas ūdenim nepievieno, jo garšas buķeti ēdienam piešķirs mērce.

Kamēr pasta vārās, sagatavo mērci. Blendera krūzē liek svaigas bazilika lapas, pievieno eļļu, pusi no norādītā siera daudzuma, rupji sagrieztu ķiploka daiviņu, pusi no norādītā riekstu daudzuma un šķipsniņu sāls. Visu sablenderē viendabīgā, zaļā mērcē.

Kad pasta sasniegusi al dente konsistenci, to nokāš un liek lielā bļodā, kur to būtu ērti samaisīt kopā ar mērci.

Zaļo zaļumu pesto pārlej pār pastu un ar divām dakšām sacilā kopā ar mērci.

Pasniedz nekavējoties, servētu porciju šķīvjos un viegli pārkaisītu ar otru daļu riekstu un parmas siera.