Uz alus bundžas krāsnī cepta vista
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Augļi, Vidējs, Lēni, Satur pienu, Satur mājputnu gaļu, Satur citrusaugļus, Satur medu, Mājputnu gaļa, Pamatēdiens

Uz alus bundžas krāsnī cepta vista

1 porcijas
Lēni
Vidējs

 

Man dažreiz patīk virtuvē izmēģināt smieklīgas un neierastas lietas. Biju no savas mammas dzirdējusi, ka padomju laikos vistu sēdināja uz pudeles un tad cepa cepeškrāsnī, bet nebiju to nekad redzējusi un kur nu vēl izmēģinājusi. Tā kopā ar bērniem ķērāmies vērsim pie ragiem un izmēģinājām. Jāteic, ka vista šādā veidā sanāk ļoti sulīga un alus piešķir saldeno apiņu aromātu. Gardi!

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    vista (~ 1,3 kg)
  • 0.5 l
    alus bundža
  • ½ citrons
  • 100 g
    sviesta
  • 3
    daiviņas ķiploku
  • 1
    sauja svaiga rozmarīna
  • 2
    tējkarotes sāls
  • 1
    ēdamkarote medus
  • ½ tējkarotes čili pulvera
  • 1
    tējkarote paprikas pulvera
  • neliels gabaliņš folijas loksnes
 

Pamācība

Vistu nomazgā un nosusina papīra vai lina dvielī. Ņem cepamo trauku, un tajā nolej ⅓ alus (~ 150 ml). Alum pievieno čili un paprikas pulveri, sāli, medu, sulu no ½ citrona un visu samaisa kopā.

Rozmarīnu sakapā. Ķiploka daiviņas nomizo un arī sakapā. Abus pievieno mīkstam sviestam, tāpat arī sāli, un visu samaisa kopā.

Tad uzmanīgi ar rādītājpirkstu un īkšķi no kakla daļas un dibena puses iebrauc zem vistas ādas, to atdalot no gaļas. Kad tas izdarīts, zem ādas pabāž sagatavoto sviesta masu. Šis darbs jādara uzmanīgi, jo āda ir trausla un var pārplīst. Ja tas notiek, nekas, tomēr būtu labāk, ja izdotos ādu saglabāt veselu.

Sasviestoto vistu liek cepampannā ar alu un no visām pusēm marinādē apvārta, 3–4 ēdamkarotes arī ielejot vistas vēderā. Atstāj uz 15 minūtēm iemarinēties. Tikmēr sagatavo cepeškrāsni, to uzkarsējot līdz 200 °C temperatūrai.

Cepamtraukā liek alus skārdeni, uz tās uzmanīgi uzsēdina vistu, un pieturot, lai putns neapgāžas, to ievieto cepeškrāsnī uz viszemākā plaukta (citādi tas nav iespējams). Lai virspuse neapdegtu, to var apklāt ar nelielu folija gabaliņu. Cep ~ 1 stundu.