Vasaras kabaču lazanja ar biezpiena pildījumu
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Vidējs, Vidēji, Satur pienu, Satur cūkgaļu, Cūkgaļa, Pamatēdiens

Vasaras kabaču lazanja ar biezpiena pildījumu

6 porcijas
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 5
    nelieli kabači (700–800 g)
  • 450 g
    šķiņķa
  • 600 g
    rikotas biezpiena (atkarībā no veidnes izmēra)
  • eļļa cepšanai
  • 3
    daiviņas ķiploku
  • 1
    neliela buntīte diļļu
  • sāls, malti melnie pipari
  • salāti pēc izvēles pasniegšanai
 

Pamācība

Interesanta garša veidosies, kārtās jaucot uzreiz vairāku veidu dārzeņus, piemēram, pamīšus vienu kabaču kārtu, vienu baklažānu kārtu, viducī vēl iepakojot krāsainas paprikas ripas

Der zināt:

Kabaču plāksnes uz pannas eļļā iepriekš var arī neapcept, bet pēdējo kārtu var pārliet ar pienu, kas sakults ar olu.

1. Kabačus noskalo un gareniski sagriež plānās šķēlēs jeb plāksnēs. Izmanto mazus kabačus, kam vēl nav lielu sēklu un cietas mizas.

2. Dilles noskalo, nosusina un smalki sagriež.

3. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Biezpienam pievieno ķiplokus, dilles, sāli un šķipsniņu piparu.

4. Uzkarsē pannā nedaudz eļļas un apcep kabaču plāksnes.

5. Veidnē liek kabaču plāksnes uzkaisa nedaudz sāls un piparus.

6. Liek kārtu ar plāni sagrieztu šķiņķi un kārtu ar biezpiena masu.

7. Kārtas atkārto vairākas reizes, kamēr cepamais trauks pilns, un noslēdz ar kabaču kārtu.

8. Visu pārslaka ar nedaudz olīveļļas.

9. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Liek cepties 20 minūtes. Izņemtu no krāsns, nedaudz atdzesē, jo tad sacepumu ir vieglāk sagriezt porciju gabalos.

Variācijas par tēmu:

Pagatavojiet šīs recetes veģetāro variantu – bez šķiņķa kārtas, tikai ar biezpienu.

Izmēģiniet šo recepti arī ar baklažānu plāksnēm. Pagatavošanas gaita ir tieši tāda pati, tikai pirms baklažānu plākšņu apcepšanas ļaujiet tām 10 minūtes pagulēt vieglā sālsūdenī. Tas noņems rūgtumu un baklažāni cepoties mazāk iesūks eļļu.