Vegānā lazanja
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Vegānu ēdieni, Dārzeņi, Augļi, Vidējs, Vidēji, Satur riekstus, Satur citrusaugļus, Pamatēdiens

Vegānā lazanja

1 porcijas
Vidēji
Vidējs

 

Šī recepte prasīs diezgan daudz darba, bet svētkos būs tā vērts pacensties.\nVisu darot paralēli – kamēr cepas dārzeņi, var sagatavot tomātu mērci un riekstu “siera” masu, gatavošana kopā aizņems aptuveni stundu.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • RIEKSTU KRĒMAM (siera mērces vietā)
  • 300 g
    grauzdētu Indijas riekstu
  • 3
    ēdamkarotes rauga pārslu
  • pāris šķipsnas sāls
  • 2
    daiviņas ķiploku
  • sula no 2 citroniem
  • TOMĀTU MĒRCEI
  • 1
    liels sīpols
  • 2
    lielas ēdamkarotes tomātu pastas
  • 700 g
    tomātu
  • 1
    ēdamkarote cukura
  • sāls
  • pēc izvēles – pāris zariņu timiāna, rozmarīna, tējkarote oregano vai kādas citas pieejamas Vidusjūras garšvielas
  • 2
    baklažāni
  • 2
    cukīni
  • liela bunte bazilika
 

Pamācība

1. Nomizo baklažānus un cukīni ar kartupeļu mizojamo nazi un sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Liek uz cepamās plāts un cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā 20–25 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

2. Sagatavo tomātu mērci – apcep smalki sagrieztu sīpolu, pievieno nelielos gabalos sagrieztus tomātus. Notvaicē lieko ūdeni, tad pievieno cukuru, sāli, tomātu pastu un Provansas garšvielas pēc izvēles.

3. Sablendē riekstu masu – tai jābūt skābenai, intensīvai un jāgaršo “sieraini”. 

4. Lazanjas traukā lej tomātu mērci, liek pa virsu izceptos baklažānus un cukīni, pārber sāli, pārsmērē pāri riekstu masu, liek vēl vienu kārtu, kamēr viss sakārtots. Pāri dekoram liek bazilika lapas. Atstāj visu sasūkties uz aptuveni pusstundu. Vasarā var pasniegt aukstu. Bet, ja ir vēlēsanās, var arī vēlreiz sasildīt.