Vegāniskie Spring rolls ar zemesriekstu mērci
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Vegānu ēdieni, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Vidēji, Satur graudaugus, Satur riekstus, Satur soju, Satur citrusaugļus, Satur medu, Uzkodas

Vegāniskie Spring rolls ar zemesriekstu mērci

2 personām
Vidēji
Vienkārši

 

Rīspapīra rullīši ir mans mīļākais pagājušā gada kulinārais atklājums. Tie noderēs vieglai ēdienreizei. Garša un tās intensitāte atkarīga no tā, ko ietīsiet tajos. Mana mīļākā kombinācija ir ar garnelēm, bet arī šie vegāniskie rullīši garšo ļoti atsvaidzinoši. Īpaši vērts piedomāt par mērcīti. Var izmantot jau gatavo veikalos nopērkamo saldi aso čili mērci vai arī pagatavot pašrocīgi – krēmīgu zemesriekstu mērci.\nRīspapīru var meklēt lielveikalos, austrumu produktu plauktos, parasti blakus suši paredzētām nori lapām. \nAr šādu daudzumu pietiks 2 ēdājiem vai arī 1 ļoti izsalkušam ēdājam.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 10
    rīspapīra loksnes
  • 100 g
    rīsu vermicelli nūdeļu (apmēram ½ paciņa)
  • ½ vidēja izmēra mango
  • 70 g
    sarkanā kāposta, sagriezta smalkās sloksnītēs
  • 1
    avokado
  • 1
    sarkanā paprika
  • 5
    bazilika vai piparmētru lapiņas
  • Zemesriekstu mērcei
  • 100 g
    zemesriekstu sviesta
  • 70 ml
    kokosriekstu piena
  • sula no 1 laima
  • 1
    ēdamkarote sojas mērce
  • 1
    tējkarote medus
  • ķiploku pulveris pēc garšas
  • 2
    ēdamkarotes sezama sēklu
  • 1
    tējkarote čili" data-id="7731">čili pulvera vai čili eļļas
 

Pamācība

Vispirms pagatavo mērci. Sezama sēklas saberž piestā vai sablendē smalkā konsistencē. Blenderī saliek visas sastāvdaļas, un visu sablendē viendabīgā masā.

Pildījumam nepieciešamos dārzeņus un augļus sagriež vienāda izmēra stienīšos.

Rīsu nūdeles aplej ar karstu ūdeni un ļauj tām uzbriest, pēc tam nolej lieko ūdeni.

Rīspapīru uz 30 sekundēm iegremdē siltā ūdenī un ļauj tam kļūt elastīgam.

Papīru izklāj uz dēlīša, tā augšpusē kārto dārzeņu un augļu stienīšus un nelielu daudzumu rīsu nūdeļu.

Uzmanīgi, bet stingri pāri dārzeņiem pārliek rīspapīra ārējo malu un ietin tos līdz pusei. Kad tas izdarīts, uz iekšpusi ieloka abas sānu malas un uzmanīgi turpina tīšanu. Īsi pirms rullīti satin līdz galam, uz maliņas uzliek bazilika vai piparmētru lapiņu. Rullīti stingri aiztin līdz galam un liek uz šķīvja. Šķīvim vajadzētu būt viegli mitram, citādi rullītis tam pielips. Pasniedz un ēd nekavējoties kopā ar mērci.