Veģetārās tortiljas ar pupiņu pastu
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Veģetārie ēdieni, Dārzeņi, Vienkārši, ātri, Satur citrusaugļus, Satur medu, Uzkodas

Veģetārās tortiljas ar pupiņu pastu

4 porcijas
Ātri
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 4
    tortilju plāceņi (mazie)
  • 2
    ēdamkarotes olīveļļas cepšanai
  • 1
    sīpols
  • 3
    daiviņas ķiploka
  • 1
    ēdamkarote maltas paprikas
  • 1
    ēdamkarote kumina
  • 5
    ēdamkarotes vīna vai ābolu (sidra) etiķa
  • 1
    ēdamkarote medus
  • 2
    bundžas (pa 400 g) konservētu sarkano pupiņu
  • ½ laima
  • Pasniegšanai
  • 3
    smalki sagriezti tomāti
  • 1
    sarkanais sīpols
  • 1
    čili pipars
  • 1
    avokado
  • vaiga" data-id="3428">svaiga kinza vai citi zaļumi pēc izvēles
 

Pamācība

1. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.

2. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno garšvielas, etiķi un medu. Samaisa. Uz nelielas uguns gatavo 2 minūtes.

3. Pupiņas noskalo zem tekoša ūdens un liek pannā. Karsē ~ 5– 7 minūtes.

4. Visu blenderē, līdz iegūst krēmīgu konsistenci.

5. Pupiņu masai piespiež laima sulu un samaisa.

6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Tortiljas liek uz cepešpannas un cep 5–6 minūtes, līdz tas ir kļuvušas kraukšķīgas. Uzmaniet, jo tās ātri apdeg.

7. Sagriež dārzeņus – tomātus, avokado, sarkano sīpolu, čili, ko pasniegt pie ēdiena.

8. Uz katra plāceņa uzziež siltu vai aukstu pupiņu pastu.

9. Rotā ar piedevām pēc izvēles.

Variācijas par tēmu:

Tortiljas labi garšos, ja pupiņu pastas vieta izmantosiet humusu, pagatavotu no turku zirņiem, vai biezpienu, sajauktu ar svaigām gurķu šķēlītēm un smalki sagrieztiem lociņiem.

Gaļas cienītāji pildījumam var pievienot ar ķiplokiem saceptas vistas filejas strēmelītes.