Vidusjūras laša fileja ar bazilika lapiņās ietītām olīvām un olīvu jogurta mērci
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Satur zivis, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Satur citrusaugļus, Zivis, Pamatēdiens

Vidusjūras laša fileja ar bazilika lapiņās ietītām olīvām un olīvu jogurta mērci

4 porcijas
Ātri
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 800 g
    laša filejas ar ādu
  • 12
    melnās olīvas bez kauliņiem
  • 12
    bazilika lapiņas
  • 1
    ēdamkarote olīveļļas
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • 1
    citrons pasniegšanai
  • Mērcei
  • ½ iepakojuma RASA krēmsiera ar olīvām
  • 100 ml
    bezpiedevu jogurta
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • lapu salāti pasniegšanai
 

Pamācība

Lasi sadala porciju gabaliņos, un katrā gabaliņā izdara trīs krusteniskus iegriezumus līdz ādai.

Olīvu ietin bazilika lapiņā un liek iegrieztajā laša mīkstumā. Tā aizpilda visus iegriezumus – katrā gabaliņā pa trīs. Lasi pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem un liek krāsnī cepties 180 °C temperatūrā 15 minūtes.

Tikmēr sagatavo mērci pasniegšanai: krēmsieram pievieno jogurtu un saputo vienmērīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Kad lasis gatavs, to pasniedz ar svaigu lapu salātiem un olīvu krēmsiera mērci atsevišķā trauciņā.