Viltotais zaķis ar žāvētiem augļiem
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Ogas, Vienkārši, Lēni, Satur mājputnu gaļu, Satur medu, Mājputnu gaļa, Uzkodas

Viltotais zaķis ar žāvētiem augļiem

6 porcijas
Lēni
Vienkārši

 

Gatavo WilmaLinda, žurnāla “Pie Galda!” redaktore\n\nŠo recepti izdomāju ap Ziemassvētku laiku, jo vēlējos savienot ziemas laikam atbilstošās siltās garšvielas un gaļu mazliet netradicionālā veidā. Rezultātā sanāca burvīgs un viegli pagatavojams ēdiens, kas noteikti piestāv arī agram pavasarim.\nGaļu lieliski papildina mazie saldie burkāni ar kanēli un medu.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 500 g
    tītara maltās gaļas
  • 1
    tējkarote kanēļa
  • sauja žāvētu augļu (rozīnes, melnās plūmes, aprikozes)
  • ½ tējkarotes sāls
  • 1 kg
    burkānu
  • 1
    ēdamkarote medus
 

Pamācība

Smalki sakapā žāvētos augļus un sajauc ar gaļu. Pievieno ½ tējkarotes kanēļa un ½ tējkarotes sāls. Visu kārtīgi samaisa.

Gaļu saveļ garenā formā, liek uz cepamā papīra vai kēksa formā un cep 180 °C temperatūrā ~ 45 minūtes.

Paralēli gatavo arī burkānus, nomizo tos un sagriež smalkās sloksnītēs. Liek uz cepamā papīra, pārkaisa ar sāli, kanēli un pārlej ar medu. Liek cepties krāsnī kopā ar gaļu ~ 30 minūtes. Nevajag baidīties no lielā daudzuma, jo burkāni krāsnī krasi saruks apjomā.

Kad gaļa un burkāni gatavi, tos servē kopā uz šķīvja, gaļu griežot pabiezās šķēlēs un blakus kārtojot burkānus.