Vircotas garšaugu maizītes pie pikantas lēcu zupas
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Zupa, Dārzeņi, Vidējs, Vidēji

Vircotas garšaugu maizītes pie pikantas lēcu zupas

8 porcijas
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Pikantajām maizītēm:
  • 1
    ciabata
  • 4
    zariņi svaigu pētersīļu
  • 3
    daiviņas ķiploka
  • olīveļļa, sāls
  • Lēcu zupai:
  • 2
    burkāni
  • 2
    nelieli sīpoli
  • 2
    daiviņas ķiploka (pēc izvēles)
  • 2
    nelieli tomāti
  • 1
    glāze (240 ml) sarkano lēcu
  • sāls, svaigi malti melnie pipari,
  • šķipsniņa cukura
  • pāris svaigu timiāna zariņu
  • pēc izvēles – čili, ingvers
  • eļļa cepšanai
  • 700 ml
    ūdens vai dārzeņu buljona
 

Pamācība

1. Burkānus notīra, noskalo un sarīvē uz rupjās rīves.

2. Sīpolus notīra un smalki sagriež. Ja zupai pievieno ķiplokus, tos notīra un izspiež caur ķiploku spiedi.

3. Tomātiem novelk miziņu un sagriež mazos gabaliņos.

4. Pannā uzkarsē ~ 2 ēdamkarotes eļļas un liek cepties burkānus, tomātus, sīpolus un ķiplokus. Nepārtraukti maisot, cep vēl ~ 5 minūtes. Pieber lēcas un maisot tās pakarsē pāris minūtes.

5. Pielej ~ 500 ml ūdens vai dārzeņu buljona (buljona recepte www.piegada.lv). Pieber pāris šķipsniņu sāls, šķipsniņu cukura, maltus melnos piparus, pēc izvēles čili piparus un vāra 10 minūtes.

6. Vārīšanas laikā lēcas uzbriedīs, ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni vai buljonu.

7. No zupas izņem timiāna zariņus. Zupu sablenderē.

8. Maizi sagriež plānās šķēlītēs

9. Zaļumus noskalo, nosusina, atdala lapiņas un smalki sagriež. .

10. Nelielā bļodiņā ielej 2–3 ēdam karotes eļļas, pievieno zaļumus.

11. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi.

12. Pievieno šķipsniņu sāls

13. Uz katras maizītes uzsmērē garšaugu eļļas maisījumu.

14. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un uzliek maizītes. Maizītes cep ~ 10 minūtes.

15. Zupu salej porciju šķīvjos un pasniedz, papildinātu ar maizītēm.