Vista tomātos
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur graudaugus, Satur mājputnu gaļu, Mājputnu gaļa, Pamatēdiens

Vista tomātos

1 porcijas
Vidēji
Vienkārši

 

Gatavo Liene Vilnīte, žurnāla un portāla “Pie Galda!” izdevēja\n\nŠo recepti uzgāju interneta vietnē www.marthasteward.com, izmēģināju un pēc tam – pēc savas garšas izjūtas – adaptēju latviešu vēderpriekiem. Ja negribas daudz stāvēt pie plīts, tad, kā jau ierasts “vienas pannas” ēdieniem, šeit viss tikai jāsagatavo, un cepeškrāsnī iekšā. Pēc stundas ēdiens ir gatavs. Receptē izmantots kūpinātās paprikas pulveris, ko var iegādāties tikai specializētos garšvielu veikalos. Ja jums ir uzņēmība, iesaku ko tādu izmēģināt. Ja nav iespējas pie tāda tikt, tad gatavojiet bez tā.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 4
    vistu kājas (kopā ar šķiņķi)
  • 5
    ēdamkarotes olīveļļas
  • 4
    daiviņas ķiploku
  • 1
    ēdamkarote kūpinātas paprikas pulvera
  • 1
    tējkarote saldās paprikas pulvera
  • 1
    tējkarote maltu kumina sēklu
  • ½ tējkarotes čili pulvera
  • 1
    tējkarote melno piparu
  • 2
    tējkarotes sāls
  • 1
    bundža (~ 500 ml) konservētu turku zirņu
  • 300 g
    ķiršu tomātiņu
  • 1
    buntīte pētersīļu vai kinzas
  • 400 ml
    bezpiedevu jogurta
 

Pamācība

Ķiršu tomātiņus ber bļodā, pievieno turku zirņus, smalki sakapātus zaļumus un otru pusi mērces. Visu samaisa kopā un izkārto uz cepamās plāts visapkārt vistas gabaliem.

Cep ~ 45 minūtes 180 °C temperatūrā. Pasniedz galdā, klāt servējot atdzesēto jogurta mērci.

Vistu kājas pārdala uz pusēm.

Ķiplokus nomizo un smalki sakapā.

Sajauc kopā sastāvdaļas mērcei: olīveļļu ar ķiplokiem, visām garšvielām un sāli. 1 ēdamkaroti mērces pievieno jogurtam un izmaisa, liek ledusskapī, lai garšas savilktos.

Atlikušo mērci sadala divās daļās. Ar pusi iemasē vistu, ko izkārto uz cepešplāts, kas apklāta ar cepamo papīru.