Vista uz alus bundžas
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur mājputnu gaļu, Satur citrusaugļus, Mājputnu gaļa, Pamatēdiens

Vista uz alus bundžas

1 gabali
Vidēji
Vienkārši

 

Gatavo Linda Vilmansone, žurnāla “Pie Galda!” redaktore\n\nPavisam vienkārša recepte. Sarežģītākais tajā varētu būt vien tas, ka iepriekš būtu jāpārbauda krāsns tilpuma atbilstība, lai vistu tajā varētu ievietot vertikāli. Alus notis ēdienā jūt tikai pavisam nedaudz. Smaržo un garšo fantastiski.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    vista
  • 1
    bundža alus
  • 1
    tējkarote paprikas pulvera
  • ½ čili pipara
  • 2
    daiviņas ķiploku
  • svaigs timiāns
  • sula no 1 apelsīna
  • 2
    ēdamkarotes sviesta
 

Pamācība

Vistu noskalo un nosusina. Ķiploka daiviņas attīra un saspiež.

Sajauc ķiplokus, apelsīnu sulu un paprikas pulveri. Pievieno sakapātu čili. Pievieno ⅓ alus bundžiņas. Marinē vistu šajā maisījumā vismaz stundu vai ilgāk.

Notrauc timiāna lapiņas un rupji sakapā, sajauc tās ar sviestu. Zaļumu sviestu ierīvē zem vistas ādas.

No ārpuses vistu apsāla un appiparo.

Vistu sprauž uz alus bundžas un vertikāli liek krāsnī.Cep 180 °C temperatūrā ~ 45 minūtes. Pasniedz karstu.