Vistas filejas plācenīši
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Olas, Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur olas, Satur mājputnu gaļu, Mājputnu gaļa, Uzkodas

Vistas filejas plācenīši

1 porcijas
Vidēji
Vienkārši

 

Šajā receptē vistas fileja tiek nevis malta, bet smalki sakapāta. Tad sacilāta kopā ar olu baltumiem un majonēzi. Kalorijām diezgan bagāti, bet kādu reizi taču varam atļauties, jo garšas ziņā tik tiešām ir tā vērts. Burvīga uzkoda svinību galdā, arī Jāņu vakarā. Tāpat lieliska ideja vieglām vakariņām un pat svētku pusdienām. Tikai variējiet ar piedevām.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2
    vistas filejas
  • 200 ml
    majonēzes
  • 2
    olas
  • 2
    ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • sāls, malti melnie pipari
  • garšvielas, kas piestāv vistas ēdieniem: čili, Kajennas pipari, saldā paprika (pavisam nedaudz, jo garšvielas ir asas)
 

Pamācība

1. Vistas filejas ar nazi sīki sakapā. Gaļu nemaļ.

2. Olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus pievieno gaļai, un izmaisa. Tāpat gaļai pievieno majonēzi, kartupeļu cieti un garšvielas.

3. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, un saputo stingrās putās. Iegūtās putas iecilā gaļas masā.

4. Pannā uzkarsē eļļu. Gaļas masa nebūs bieza, tādēļ to ar ēdamkaroti liek uz pannas cepties nelielās kotletītēs. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas.

5. Pasniedz aukstas kā uzkodiņu vai karstas kopā ar svaigiem dārzeņu salātiem, kartupeļu biezputru vai dārzeņu sautējumu. Garšo visādi ļoti labi.