Vistu aknu pastēte ar šampanieti un medu
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Augļi, Vidējs, ātri, Satur pienu, Satur riekstus, Satur mājputnu gaļu, Satur citrusaugļus, Satur medu, Satur sēnes, Mājputnu gaļa, Uzkodas

Vistu aknu pastēte ar šampanieti un medu

1 porcijas
Ātri
Vidējs

 

Gatavo WilmaLinda, ēst gatavot mīlētāja\nŠī ir lieliska recepte gan svētku laikam, gan gariem brīvdienu rītiem, kad gribas iepriecināt savus mīļos ar garšīgu, mājās ga- tavotu pastēti uz siltas maizītes. Svētku garšas notis pastētē spēlē šampanietis un medus, apvienojot mazliet skābo un saldo, kas lieliski papildina vistu akniņu maigo garšu.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 700 g
    vistu aknu
  • 3
    lieli burkāni
  • 300 g
    sviesta
  • 150 g
    šampinjonu
  • 50 g
    valriekstu
  • 100 g
    šampanieša vai sausa baltvīna
  • 1
    apelsīns
  • 1
    ēdamkarote medus
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • 2
    daiviņas ķiploku
  • 1
    timiāna zariņš
 

Pamācība

Uz karstas pannas izkausē ~ 50 g sviesta un apcep ripiņās sagrieztus burkānus un ķiploka daiviņas, cep ~ 10 minūtes, kamēr burkāni zeltaini.

Burkāniem pievieno iepriekš noskalotas un nelielos gabaliņos sagrieztas vistu aknas un timiāna zariņu.

Pievieno šķēlītēs sagrieztus šampinjonus un sautē. Ja pannas saturs liekas par sausu, nepieciešamības gadījumā var pievienot sulu no 1⁄2 apelsīna vai nedaudz ūdens. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Atdzesē.

Gatavo sviesta glazūru. Pannā izkausē 100 g sviestu, pielej šampanieti, ļauj iztvaikot alkoholam un pievieno sulu no 1⁄2 apelsīna un medu. Ļauj visām garšām sajaukties.

Sablenderē valriekstus.

Atdzesētās apceptās sastāvdaļas sablendē viendabīgā masā, pakāpeniski pievienojot atlikušos

150 g sviesta.

Sablendēto pastētes masu pilda trauciņos, pārber ar sablendētajiem valriekstiem un pārlej ar izkausētā sviesta un šampanieša masu. Atdzesē un ļauj sastingt.

Pasniedz uz svaigi grauzdētas maizītes ar brūkleņu ievārījumu.