Zaļo lapu salāti ar bumbieriem, Rokforas sieru un karamelizētiem valriekstiem
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Salāti, Piena produkti, Dārzeņi, Augļi, Vidējs, Vidēji, Satur pienu, Satur citrusaugļus, Satur medu

Zaļo lapu salāti ar bumbieriem, Rokforas sieru un karamelizētiem valriekstiem

4 porcijas
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 3
    bumbieri
  • 10
    valriekstu kodolu pusītes
  • 2
    ēdamkarotes medus
  • 120 g
    lapu salātu maisījuma
  • 150 g
    Rokforas siera
  • Mērcei:
  • 4
    ēdamkarotes olīveļļas
  • ½ citrona sula
  • 2
    ēdamkarotes balzamiko etiķa
  • sāls, pipari
 

Pamācība

1. Pannā uzkarsē medu un ~ 5-7 minūtes apcep riekstus.

2. Kad rieksti ir ieskauti medus glazūrā, tos pārliek lielākā šķīvī atsevišķi vienu no otra, lai tie nesalīp.

3. Salātus noskalo un nosusina. Ja nepieciešams, salātlapas saplu­cina sīkākos gabalos.

4. Bumbierus noskalo. Ja miza ir bieza, nomizo. Sagriež plānās šķēlēs, pārslaka ar citrona sulu.

5. Sieru sagriež nelielos gabaliņos.

6. Lapu salātus kārto uz šķīvja, virsū liekot bumbiera šķēlītes un Rokforas sieru.

7. Pagatavo mērci: visas sastāvdaļas sakuļ viendabīgā mērcē un pārlej pāri salātiem.

8. Pārkaisa riekstus un pasniedz nekavējoties!

Variācijas par tēmu:

Šie salāti labi garšos arī pārlieti ar zaļumu pesto vai vieglu jogurta-fetas siera mērci.

Dažādībai bagātiniet salātus ar gabaliņos sagrieztām plūmēm!

Der zināt:

Pelējuma siera gatavošanā izmantotās pelējuma kultūras piešķir sieriem pikantu smaržu un garšu. Viens no zināmākajiem pelējuma sieriem ir Rokforas siers. Vēsturiski Rokforas sieru Francijā gatavoja no aitas piena, taču citur pasaulē un arī Latvijā to izgatavo no govs piena. Siers nogatavojas pateicoties pareizām ūdens un gaisa attiecībām, kas nonāk pagrabā. Visu cauru gadu mitrums pagrabā nav mazāk par 90-95%, bet temperatūra telpu iekšienē ir no 7 līdz 16 °C.