Ziedkāpostu un Parmas siera pīrāgs
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Olas, Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur graudaugus, Satur olas, Uzkodas

Ziedkāpostu un Parmas siera pīrāgs

1 gabali
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 700 g
    ziedkāpostu
  • 1
    sarkanais sīpols
  • 100 g
    olīveļļas
  • 1
    ēdamkarote sakapāta rozmarīna
  • 10
    vidējas olas
  • 20 g
    sakapāta bazilika
  • 180 g
    miltu
  • 2
    ½ tējkarotes cepamā pulvera
  • ½ tējkarotes kurkumas
  • 200 g
    rīvēta Parmas siera
  • sāls
  • pipari
  • sviests
  • 2
    ēdamkarotes melno sezama sēklu
  • kūku forma 24 cm/dm
 

Pamācība

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Ziedkāpostu sadala mazākās ziedkopās un vāra uz lēnas uguns, līdz tās mīkstas, ūdenim pievienojot 1 tējkaroti sāls. Notecina un ļauj atdzist.

Sakapā sarkano sīpolu, dažus sīpolu riņķīšus noglabājot vēlākam laikam. Sakapā rozmarīnu. Pannā uzkarsē 100 g olīveļļas, apsautē sīpolus un rozmarīnu, līdz tie mīksti. Ļauj atdzist.

Atdzesēto olīveļļas masu kuļ kopā ar olām, pievieno svaigu kapātu baziliku.

Miltus, cepamo pulveri, kurkumu, sieru, 1½ tējkarotes sāls un melnos piparus samaisa kopā, tad iemaisa olīveļļas un olu masā. Uzmanīgi iemaisa atdzesētos ziedkāpostus.

Kūku formas pamatu izklāj ar cepamo papīru, bet malas bagātīgi noklāj ar sviestu. Malas nokaisa ar melnajām sezama sēklām.

Gatavo ziedkāpostu masu lej formā, virs tās kārto sarkano sīpolu riņķīšus. Pīrāgu cep krāsnī 45 minūtes, līdz tas ir zeltaini brūns.

Pirms pīrāga izņemšanas no veidnes to ar nazi rūpīgi atdala no cepamās formas malām. Pasniedz siltu.