Ziedkāpostu zupa
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Zupa, Piena produkti, Dārzeņi, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Satur riekstus

Ziedkāpostu zupa

1 porcijas
Ātri
Vienkārši

 

Maiga zupa vēsajiem jūlija vakariem.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    galviņa ziedkāposta (aptuveni 750 g)
  • 2
    ēdamkarotes olīveļļas
  • 1
    sakapāts sīpols
  • 2
    saspiestas daiviņas ķiploku
  • 1 l
    vistas vai dārzeņu buljona
  • 75 g
    Parmas siera
  • sāls
  • pipari
  • redīsu dīgsti
  • mandeļu skaidiņas
 

Pamācība

Ziedkāpostu sadala mazākos gabaliņos. Sīpolus un ķiplokus sakapā. Uzkarsē olīveļļu un ~ 5 minūtes apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie mīksti, bet ne brūni.

Uzvāra dārzeņu buljonu. Apceptajiem sīpoliem un ķiplokiem pievieno ziedkāpostus un buljonu, uzvāra līdz pirmajam burbulim, tad samazina liesmu un uz vidējas uguns vāra ~ 15 minūtes, līdz ziedkāposti mīksti un viegli jūk ārā.

Masu sablendē, līdz tā kļūst viendabīga, pievieno sarīvētu Parmas sieru un izmaisa, līdz tas izkūst. Garšai pieliek sāli un piparus.

Zupu servē karstu, pārkaisot to ar redīsu dīgstiem un mandeļu skaidiņām.